poziv-blog
Kontakt z Marjano Bloch
Oglejte si Marjanin videovideo-poziv

Prihajajoči dogodki

Previous Naslednja
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Gama zdravljenje

gamma-healing

Intenzivna enodnevna delavnica s Chrisom Waltonom.
16. maj 2015 na Bledu!  Več >>

Soul Coaching detox

Prva pomoč za dušo

Zaživite življenje po vaši meri.

Več informacij

 

Potovanje k duši

Pikapolonica

Sledite svojim sanjam!

Več informacij

Individualna srečanja

Znebite se strahov, stresa in bolečin!  ogenj-krog 

Preberi več >>

Prijavite se na blog!
Kako do večjega ravnovesja?

»Enkrat samo v sebi čutiš
enakonočje.
Kdo sem jaz,
kdo si ti,
kdo smo mi vsi?
Sem pomlad, sem klic jeseni
Kaj sem še - ne vem.«

Morda poznate prečudovito pesen Enakonočje v izvedbi legendarne skupine Pepel in Kri. Enakonočje je čas, ko se radi obračamo vase in razmišljamo o življenju, kdo smo in kam gremo.

 

Jesensko enakonočje, ko se bo sonce na nebu navidezno nahajalo točno nad ekvatorjem, bo letos nastopilo 22. septembra. Dan in noč sta ta dan enako dolga na vsej zemeljski obli, na tečajih pa se polarni dan prevesi v polarno noč in obratno. Na simbolni ravni enakonočje predstavlja čas, ko sta svetloba in tema  v popolnem ravnovesju. Je tudi čas pobiranja pridelkov in tudi čas zahvale za darove, ki nam jih daje narava.

In ker smo ljudje sestavni del narave in ker naša srca utripajo s srcem zemlje, planetov in vesolja, se mi zdi lepo, da izkoristimo ta  čas za razmislek o:

1.    v kakšnem ravnovesju so naša življenja,
2.    za katere darove smo lahko hvaležni in
3.    česa se lahko veselimo v prihodnosti.  

Kako to storimo?

Prvič:
Lahko si postavimo nekaj vprašanj, ki nam bodo pomagala, da prepoznamo vzorce, navade in čustva, ki nam ne služijo več in od katerih se lahko poslovimo.

1.    So moje potrebe v ravnovesju s potrebami drugih?
2.    Znam sprejemati toliko kot dajati?
3.    Sta moje delo in prosti čas v ravnovesju?
4.    Je moje družinsko življenje v ravnovesju z družabnim življenjem?
5.    Je moja telesna aktivnost v ravnovesju s potrebami mojega telesa, da počiva in se regenerira?
6.    Je moje prehranjevanje v ravnovesju s tem, kar potrebuje moje telo?
7.    Na katerem področju svojega življenja moram vzpostaviti ravnovesje? In kako bom to naredil?

Drugič:
Enakonočje je tudi odličen čas, da se ozremo nazaj in se pohvalimo za vse naše dosežke v tem letu. To je čas uživanja sadov svojega dela, veselja in zahvale za vse, kar nam je bilo dano. Ni pomembno, kako veliki se nam zdijo dosežki. Dosežek je lahko že to, da vsako jutro vstanemo in gremo v službo. Pohvalimo se lahko tudi za stvari, ki se nam zdijo banalne ali same po sebi umevne. Kot na primer kuhanje, pospravljanje ali plačevanje položnic.

Tretjič:
Pojdimo v naravo in se nadihajmo svežega jesenskega zraka in naužijmo prečudovitih jesenskih barv. V svojem domu lahko postavimo oltar, ki bo posvečen materi zemlji in njenim darovom. Naredimo jesensko čiščenje hiše, prezračimo prostore, operimo zavese, znebimo se navlake in ustvarimo prostor za nekaj novega. Zaplešimo ples ravnovesja ali pa se prepustimo tišini. Vzemimo si čas za prijetno kopel z eteričnimi olji. Na list papirja napišimo vse, za kar smo hvaležni, od česa se želimo posloviti in kaj želimo manifestirati do konca tega leta.

Ni važno, na kakšen način praznujemo  in obelodanimo čas enakonočja, važen pa je naš namen in cilj. Če se odločimo, da bomo nabrali jesensko cvetje, s katerim bomo okrasili jedilno mizo, storimo to z namenom. Kaj to cvetje predstavlja in kaj je namen tega dejanja?

Živeti v stiku z ritmi narave in vesolja je kot bi imeli baterijo, ki se polni sama od sebe. Občutek povezanosti s soncem, luno, zemljo in zvezdami nas bo vedno napajalo in osrečevalo, če si bomo zavestno vzeli za to čas in našli sebi primeren način vzpostavljanja in negovanja teh vezi.

Lepo vas pozdravljam,

Marjana Bloch
Soul Coach

p.s. Preberite si tudi, kaj je pravzaprav Gama zdravljenje in kako vam lahko pomaga.

 


 

 

Prijava na blog


Sledite mi:
Marjana na Facebook-u Marjana na LinkedIn-u