poziv-blog
Kontakt z Marjano Bloch
Oglejte si Marjanin videovideo-poziv

Prihajajoči dogodki

Previous Naslednja
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Gama zdravljenje

gamma-healing

Intenzivna enodnevna delavnica s Chrisom Waltonom.
16. maj 2015 na Bledu!  Več >>

Soul Coaching detox

Prva pomoč za dušo

Zaživite življenje po vaši meri.

Več informacij

 

Potovanje k duši

Pikapolonica

Sledite svojim sanjam!

Več informacij

Individualna srečanja

Znebite se strahov, stresa in bolečin!  ogenj-krog 

Preberi več >>

Prijavite se na blog!
Blog - Prva pomoč za dušo
Kako do večjega ravnovesja?

»Enkrat samo v sebi čutiš
enakonočje.
Kdo sem jaz,
kdo si ti,
kdo smo mi vsi?
Sem pomlad, sem klic jeseni
Kaj sem še - ne vem.«

Morda poznate prečudovito pesen Enakonočje v izvedbi legendarne skupine Pepel in Kri. Enakonočje je čas, ko se radi obračamo vase in razmišljamo o življenju, kdo smo in kam gremo.

 
Imate hišnega varuha?

Čez dober teden odpotujem v ZDA na zaključno šolanje in izpit za Interior Alignement® praktika. Sozvočje z okoljem, usklajenost energij, notranja postavitev prostora in harmonija znotraj in zunaj mene ... vse to me je že od nekdaj izredno zanimalo. In kmalu bo moja strast postala tudi del moje poklicne poti. In kaj sploh je Interior Alignement®?

Interior Alignment® je sistem, ki priznava modrost tradicionalnega feng shui-ja in čiščenja prostora, vendar v osnovi verjame, da ima vsak človek v svoji biti intuitivno in instinktivno vedenje o tem, kaj je najbolje zanj in za njegovo okolje. Kot Interior Alignement® praktik bom pomagala ljudem, da bodo razumeli, kako se njihov notranji svet odraža v njihovem bivalnem in delovnem okolju in jim posredovala orodja in načine, kako v polnosti izkoristiti svoje življenje in svoj prostor. 


Interior Alignment® je leta 1996 ustanovila Denise Linn, avtorica knjig Sveti prostor in Feng Shui za dušo. Danes je njena šola ena največjih šol za feng shui na svetu in vsebuje Instinktivni Feng Shui™, Čiščenje prostora™, Feng Shui Zdravilni krog™ in Synchro-Alignement™.

Danes bi vam rada predstavila način, kako sinhronizirati in uskladiti vašo energijo in namero z energijami in usmeritvijo vašega doma.  Synchro – Alignement™ ali Sinhro-usklajevanje™ je torej sistem, ko notranjost uglasimo z  zunanjostjo. Zelo pomembno je namreč, da se vaša duševna usmeritev k uresničitvi določenega cilja ali dejanja v prihodnosti  sklada z usmeritvijo vašega doma ali poslovnega prostora.

V procesu Sinhro – usklajevanja lahko odkrijete različne stvari, odvisno od tega, na kaj se osredotočite. V procesu lahko ugotovite po čem zares hrepeni vaša duša. Morda ob tem odkrijete, da si globoko v sebi želite nekaj drugega, kot vam govori zavestni del duševnosti. Ko enkrat spoznate, kaj je pravzaprav tisto, po čemer hrepeni vaša duša, začnete ugotavljati katere spremembe v vašem domu ali poslovnem prostoru so potrebne, da boste energijsko podprti na vaši dušni poti.

V procesu lahko spoznate, kaj in zakaj vas nekaj v prostoru navdaja z dobrimi ali slabimi občutki, začnete se povezovati z občutki, ki jih želite ustvariti v svojem življenju in najti načine, kako to ponazoriti tudi v prostoru, najdete lahko svojo točko moči v prostoru, poiščete lahko hišnega varuha in še in še. Skratka informacije o svojem življenju in domu, ki jih dobite v procesu sinhro usklajevanja, vam koristijo pri oblikovanju vašega bivalnega prostora za dušo, prostora, ki vas navdihuje, prostora, kjer se počutite varno in domače in predvsem prostora, ki vas podpira na vaši življenjski poti. 

V procesu sinhro usklajevanja vas praktik vodi skozi posebno tehniko ustvarjalne vizualizacije, v kateri se popolnoma sprostite in aktivirate svojo intuicijo, podzavestne misli ter čustva.

Proces se sestoji iz naslednjih korakov. Najprej se sproščate in umirjate. To stanje je podobno občutkom tik pred spancem, ko se še vedno vsega zavedate in ste hkrati globoko sproščeni. V takem stanju ste veliko bolj dovzetni za sporočila, informacije in ideje, ki se jih v budnem stanju ne zavedate.  Med procesom oz. potovanjem, kot temu raje rečem, vas praktik usmerja in daje različne predloge, ki jim lahko sledite, hkrati pa vas spodbuja, da sledite svoji intuiciji in spročilom iz podzavesti.

Nato odpotujete v namišljen prostor v naravi. Dokazano je, da narava zelo blagodejno vpliva na ljudi, četudi si jo samo predstavljajo v mislih. Ko si v mislih prikličete čudovito podobo narave, se še bolj sprostite in dobite odgovore na vprašanja kot na primer: Kaj natanko potrebuje moj dom ali poslovni prostor? Kakšno energijo in občutke želim ustvariti v svojem domu? Kaj moram storiti, da bom svoj bivalni prostor prežela s pozitivno energijo in občutki? Kako lahko v svojem domu aktiviram tako energijo, ki me bo podprla, da dosežem svoj cilj?

Če želite ugotoviti, na kakšen način vas lahko vaš dom podpre pri uresničevanju vaših ciljev, je najbolje, da se povežete s hišnim varuhom ali duhom doma. Vsaka stavba, ki jo zgradijo in v njej bivajo ljudje ima svojega duha. To je bitje, ki varuje in ščiti vaš dom in ki se oblikuje v skladu z energijami vašega doma in v skladu z vašo energijo. Hišni duh se lahko v procesu sinhro usklajevanja pojavi v različnih podobah – kot moški, ženska, žival, svetloba, božansko bitje, zvok, barva ali samo kot občutek. Vzpostavljanje stika s hišnim duhom vam pomaga ustvariti zaščitni plašč za vaš dom in vse ljudi, ki živijo v njem, hkrati pa predstavlja vir modrosti in moči, na katerega se lahko obrnete v vsakem trenutku.

Proces se konča z načrtom delovanja. Praktik vam pomaga, da vse pridobljene informacije povežete v neko smiselno celoto in da naredite načrt, kaj od tega želite in kaj boste naredili.

Da boste imeli predstavo, kako tako vodeno potovanje izgleda, sem za vas pripravila mini proces Sinhro usklajevanja, v katerem vas bom popeljala na srečanje s hišnim varuhom. Za poslušanje posnetka, kliknite tukaj. (9:23 minut, glasba Kevin MacLeod)

Pišite mi, kako vam je šlo!

Lep pozdrav,

Marjana Bloch
Soul Coach™

 


 


 

 
Karta tedna Lepota

6. maj – 12.maj  LEPOTA

Pomen karte: Lepi ste, navznoter in navzven.  Sveti prostor znotraj in zunaj vas veličastno žari. Vse bolj ljubki postajate, ne glede na vašo starost. Na preprost način ustvarite harmonijo v vašem bivalnem okolju, prižgite dišečo svečo, postavite šopek rož v vazo ali očistite okna, in vaša notranja milina bo zablestela.

 
To, kar misliš, to si

Primarna prepričanja krojijo našo usodo

Verjetno ste že slišali za pregovor, da je človek to, kar misli, da je. To se nanaša tako na misli, za katere vemo, da jih imamo, kot tudi na misli, za katere sploh ne vemo, da jih imamo. Misli, katerih se ne zavedamo, tvorijo naša podzavestna prepričanja.

In kako nastanejo podzavestna prepričanja?

 
Karta tedna Pogum

15. april do 22. april POGUM

Pomen karte: Bodite pokončni, stopite korak naprej in sprejmite izziv. Poslušajte sebe in korakajte v ritmu svoje biti. Spoštujte svojo resnico. Postavite se zase. Bodite dosledni v svojih dejanjih.

 
Mazohistično ravnovesje

Naša prepričanja, naš odnos do sveta in naša pričakovanja imajo velik vpliv na naša življenja. Naše misli, čustva in dejanja so posledica naših prepričanj o nečem ali nekom. Lahko bi rekli, da naša prepričanja vplivajo na vsak naš korak. Na žalost pa se večino prepričanj niti ne zavedamo, saj so skrita v podzavesti. Prepričanja nas lahko tudi ubijejo, in to dobesedno!

 
Spremenite svojo preteklost

Našo identiteto povezujemo z našo preteklostjo.  Vsi imamo osebno preteklost, ki je ne moremo zanikati. Ne zavedamo pa se, da lahko izberemo pomen, ki ga damo svoji preteklosti. William Shakespeare jenekoč dejal: »Stvari niso dobre ali slabe po sebi. Naše mišljenje jih naredi za dobre ali slabe.« V procesu Potovanja k duši je izdelovanje duhovne palice simbolično dejanje upodobitve svoje preteklosti z namenom, da vas spomin nanjo opogumi in poživi.
In kako to storite?

Kultura severnoameriških Indijancev je zelo tesno povezana z naravo. Del njihove kulturne dediščine so tudi posvečene duhovne palice, ki so jih postavili pred svojim bivališčem. Posvečena palica naj bi skrbela za dober pretok energije. Duhovnim palicam so pripisovali magične lastnosti , uporabljali so jih za zaščito, zdravljenje, v molitvenih obredih in za čaščenje stvarnika. Palice so izbirali glede na vrsto lesa in njihovo obliko. Vsaka duhovna palica je imela svojega lastnika, ki je dal palici svoj osebni pečat in točno določen namen. Okrasil jo je s predmeti, ki so simbolizirali namen palice  -  to so bile školjke, kosti, perje, kamenčki, mah ali listje. Duhovna palica je ponavadi tudi simbolizirala povezavo Zemlje z Nebom.

Ustvarjanje duhovne palice v sodobnem času ima lahko zelo pozitiven vpliv na človeško psiho. Obred izdelovanja posvečene palice nam omogoča ozavestiti misli in hrepenenje naše duše. S tem, ko človek na fizičen in simboličen način ponazori sebe in svojo pretklost v obliki duhovne palice, lahko spremeni pogled in pomen, ki ga daje svoji preteklosti. Ustvarjanje duhovne palice bo pripomoglo k boljšemu razumevanju vaše preteklosti.

Ob prvi priliki se odpravite v gozd z namenom, da poiščete palico, ki jo boste uporabili za upodobitev vaše preteklosti. Lahko uporabite tanko šibo ali debelo vejo. Ne iščite palice, naj vas ona pokliče. Prisluhnite intuiciji in poslušajte telo. Ko boste našli pravo palico, boste vedeli.  Za izdelavo posvečene palice, boste potrebovali volno, trakove iz blaga, barvni sukanec ali žico, po želji pa še perje, mah, kamenčke, školjčne lupinice, koralde, usnje, papir in tako naprej.  Svojo posvečeno palico okrasite tako, da vam bo dajala občutek moči. Svoji preteklosti lahko pripišete celo mitske razsežnosti, tako da vas bo vsakič, ko jo boste pogledali, okrepil prijeten in pozitiven občutek glede vaše preteklosti.

Zapomnite si, da dogodki niso tisti, ki kreirajo vašo preteklost, ampak pomen, ki ste ga pripisali tem dogodkom.

Okrasite svojo duhovno palico na čim bolj ustvarjalen način. Ni pravil, po katerem bi se morali ravnati. Z različnimi predmeti in barvami začnite upodabljati svoje rojstvo, otroštvo, mladost in tako naprej. Ko boste gotovi, se ozrite nanjo in se vprašajte kakšni občutki vas navdajajo. Kako bi opisali svojo duhovno palico, če bi morali uporabiti eno samo besedo? Če ne najdete pozitivne besede, s katero bi jo opisali in če se vam vzbudijo kakršnikoli negativni občutki, spremenite pomen, ki ste ga dali dogodkom v preteklosti.

Najdite poživljajoč in pozitiven pomen za vsak dogodek, za katerega ste vse do danes mislili, da je slab in negativen. Odrecite se vlogi žrtve. Izberite pozitivno preteklost. Svojo duhovno palico prenavljajte, dokler se ob pogledu nanjo ne boste odlično počutili. Postavite jo na mesto, kjer vas bo vsak dan spominjala na čarobnost vašega življenja.

Naj zaključim z besedami Eleanor Roosvelt. „Nihče vam ne more vzbujati občutkov manjvrednosti brez vašega privoljenja.“

Srečno,
Marjana Bloch
Soul Coach™

 

 


 

 
Karta tedna Milost

1.april – 7.april  MILOST

Pomen karte: Bodite milostni in razumevajoči do sebe. Angeli, vodniki in duhovni varuhi pazijo na vas in vas cenijo. Ljubeče spoštujte realnost drugih.

 
Karta tedna Brezhibnost

18. marec - 24. marec BREZHIBNOST

Pomen karte: Napočil je čas, da ste brezhibni doma, v službi in svojih odnosih. Naj disciplina in integriteta postaneta vaše sveto ogrinjalo. Ne glede na vse, ohranite moč svoje namere in osredotočenost. Bodite pozorni na podrobnosti.

 
V kaj verjamete?

V življenju se je dobro vsake toliko časa vprašati, v kaj verjamete. To vam pomaga, da na življenje pogledate s širšega zornega kota, v ključnih trenutkih svojega življenja in stresnih situacijah pa se odzovete bolj pristno.

Ko je Denise Linn pisala knjigo Soul Coaching® 28 Days to Discover your Authentic Self, je sestavila seznam spoznanj, v katere verjame in v katere je absolutno prepričana. Na teh spoznanjih temelji tudi njen Soul Coaching® program Potovanje k duši, skozi katerega je šlo že na tisoče ljudi iz vsega sveta. Ta hip sledi programu tudi prva skupina v Sloveniji. Program poteka na daljavo in vsakdo, ki ima računalnik in internetno povezavo se mu lahko pridruži.

In v kaj verjamete vi? Preberite si spodnji seznam in ugotovite, če v kaj od tega verjamete tudi sami?

 
Karta tedna Akcija

4. marec – 10. marec:  AKCIJA

Pomen karte: Zdaj je pravi čas za akcijo. Ne odlašajte – temveč ukrepajte! Soočite se s strahovi in pojdite v akcijo.

 
Ne brigam se, kaj pravijo ljudje

10 strategij, zakaj in kako ni dobro jemati stvari osebno

Pred kratkim sem se znašla v situaciji, ki me je prizadela. Ko se mi zgodi kaj neprijetnega, se vedno najprej vprašam, kaj znotraj mene je privabilo to izkušnjo v moje življenje in kaj se lahko iz nje naučim, da se ne ponovi. Vem, da oseba, ki me je prizadela, ni tega storila namerno, pa kljub temu nisem zaradi tega celo noč spala in premlevala v sebi, zakaj se počutim tako ranjeno, nekdo drug pa bi le zamahnil z roko in šel mirno mimo tega. Zjutraj sem se spomnila na mojo učiteljico Denise Linn in njene strategije, kako ne jemati stvari osebno in raje ostati zdrav! Saj veste, bolj ko se sekiramo, več možnosti imamo, da zbolimo. Želim jih podeliti z vami, da jih tudi vi preizkusite v praksi in ugotovite, katera strategija deluje najbolje za vas.

 
Karta tedna Obveza

25. februar  - 3. marec  OBVEZA

Pomen karte: Nastopil je trenutek, da sprejmete obvezo. Bodite pokončni, ne odlašajte in zaobljubite se. Držite svojo obljuba, saj je vaša beseda zakon v vesolju.

 
Test z gugalnikom

Današnja tema ni naključna. Pred dnevi smo pokopali izrednega človeka, prijatelja iz moje mladosti. Njegova zgodba je bila navdih mnogim, njegov pogum in volja do življenja pa spoštovanja vredna. Ob takih trenutkih se sprašujemo o pomenu življenja, o minljivosti in naših vrednotah.

Ena izmed vaj Soul Coaching Programa »Potovanje k duši« se navezuje na smrt in na odnos do lastne umrljivosti. Namen vaje je, da raziščete vašo pripravljenost na smrt in ovrednotite življenje do zdaj.

 
Karta tedna Navdih

18. februar – 24.februar  NAVDIH

Pomeni  karte:  Odprite se božanskemu navdihu. Bodite navdih drugim. V vašem  življenju se poraja neskončna ustvarjalnost, motivacija in energija.

 
Karta tedna Izpolnitev

11.februar  - 17. februar IZPOLNITEV

Pomen karte: V vašem življenju bo nastopil  globok občutek izpolnitve in čustvenega zadovoljstva. Kmalu boste želi notranja in zunanja bogastva, na pot vam bodo prihajale nove priložnosti. Veselite se vaših uspehov in uživajte v sadovih vašega truda.

 
Božanska izjava

Ali ste vedeli, da je večina težav, ki jih imate v življenju, posledica vašega neljubečega odnosa do sebe?  Te neljubeče misli, občutki  in prepričanja, ki se jih večinoma ne zavedamo, krojijo naša življenja in povzročajo bolezenska stanja, tako telesna kot duševna. Na žalost se jih ne zavedamo v celoti, saj so postala del nas in naše identitete. So kot pokvarjena plošča, ki se vrti brez prestanka. Vas zanima eden izmed načinov brisanja vsega neljubečega, ki ga redno uporabljam tudi sama?

Najbrž ste že slišali, da se vibracija našega planeta spreminja in da se človekova zavest širi v neko novo dimenzijo. Sočasno naj bi se vibracija ljubezni krepila, zlasti vibracija Božanske Ljubezni, ki je najbolj čista in univerzalna energija vesolja ali stvarnika.

Robert Fritchie, ustanovitelj Inštituta za služenje svetu (World Service Institute), pravi, da je božanska ljubezen najmočnejša zdravilna sila v vesolju. Ta sila je na razpolago vsem nam, ne glede na to, kdo in kaj smo. Robert Fritchie že vrsto let uporablja božansko ljubezen za zdravljenje najrazličnejših težav. Verjame, da je vzrok vseh naših težav neljubeč odnos do samega sebe in da se zdravljenje začne, ko se začnemo osvobajati neljubečih misli in občutij. V ta namen je oblikoval »božansko izjavo«, ki nas s pomočjo Božanske ljubezni očisti vsega neljubečega znotraj nas, kot tudi simptomov in težav, ki so posledica in odraz te neljubečnosti. Težava je lahko psihične ali fizične narave, morate pa biti čim bolj natančni, ko jo opišete.

Robert priporoča, da božansko izjavo ali prošnjo ponavljate 10 dni, 12x na dan (recimo na vsako uro). Izberite samo en simptom ali težavo za prvih 10 dni. Če boste po desetih dnevih zadovoljni z rezultati, lahko ciklus ponovite in izberete drugo težavo ali simptom bolezni. Prošnjo ponavljajte na glas ali v mislih in s čim večjim občutkom.

Z mojim Duhovnim Jazom, pošiljam Božansko Ljubezen, ki je znotraj mene, vsemu, kar je neljubečega v povezavi z mojo težavo (tukaj navedite ime težave oz. simptom). Svoj energijski sistem predajam v roke svojemu Duhovnemu Jazu.  Vse vzroke svoje neljubečnosti kot tudi ..... (ime težave) prepuščam Stvarniku. Prosim Stvarnika, da me napolni z Božansko Ljubeznijo in ozdravi moj sistem v skladu z njegovo voljo.

Vsakič, ko boste izrekli božansko prošnjo, si vzamite še par trenutkov za 4-stopenjsko dihalno tehniko:

1. Vdihnite globoko in počasi
2. Zadržujte dih 5 sekund
3. Izdihnite počasi in popolnoma izpraznite pljuča
4. Mirujte 5 sekund preden ponovno vdihnete
 
To 4-stopenjsko dihanje ponavljajte toliko časa, dokler nimate občutek, da se je vaša energija ustalila. Ko tako dihate, se božanska ljubezen steka v vas, razrešuje energijske blokade in jih potiska ven iz vašega energijskega sistema.

Če koga v tej prošnji zmotijo besede, kot npr. duhovni jaz, stvarnik ali energijski sistem, jih lahko nadomestite z besedami, ki so vam blizu. Duhovni jaz je nevidni del vaše biti in predstvlja neposredno povezavo s Stvarnikom (bogom, univerzalno zavestjo, kreatorjem). Energijski sistem tvorijo vaša duša, vaš um in vaše fizično telo.

Sama si v kakšnem težkem trenutku v mislih ponavljam samo besede Božanska Ljubezen, Božanska Ljubezen, Božanska Ljubezen....  in začutim, kako se umirim.

Prednost tega, da postanemo ljubeča bitja pa je tudi v tem, da je to najboljši način zaščite pred raznimi negativnimi »vdori« v naš energijski sistem. Ljudje me dostikrat sprašujejo, kaj naj naredijo, da bi se zaščitili pred kakšno osebo ali situacijo, ki jih spravlja ob živce. Ko postanete ljubeči do samega sebe, se katerakoli negativnost iz vaše okolice preprosto nima kam prilepiti na vas. 

Želim vam prekrasen teden. Ne spreglejte Soul Coaching® tedenske karte, ki je RADOST.

Marjana Bloch
Soul Coach™

 


 

 
Karta tedna Radost

4. februar  - 10. februar RADOST

Pomen karte: Proslavljajte in zabavajte se! Objemite življenje, objemite sebe in druge. Recite JA! Poletite z oblaki in razpršite vse dvome. Vse je dobro.

 
Karta tedna Izobilje

28. januar  - 3. februar  IZOBILJE

Pomen karte: Odprite se sprejemanju. Plaz izobilja čaka, da preplavi vaše bitje. Vse cveti in rojeva sadove. Izobilje, ki ga iščete, je vaše.

 
Sedem čudežnih korakov

Predstavila vam bo sedem enostavnih načinov, ki jih lahko uporabite za hitrejše doseganje vaših ciljev in lažje uresničevanje vaših sanj. Njihova učinkovitost je odvisna od tega, kako zavzeto in redno se jih boste držali. Priporočam vam, da raje upoštevate samo enega od naštetih načinov in se ga redno držite, kot da začnete z vsemi in odnehate po enem tednu.

1. Redno odstranjevanje navlake 
2. Delujte, kot da se že dogaja
3. Uporabljajte afirmacije
4. Družite se z ljudmi, ki vas podpirajo
5. Koristno upravljajte s časom
6. Pozorni bodite na sporočila in znamenja
7. Vizualizirajte potek dneva

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 3

Prijava na blog


Sledite mi:
Marjana na Facebook-u Marjana na LinkedIn-u