poziv-blog
Kontakt z Marjano Bloch
Oglejte si Marjanin videovideo-poziv

Prihajajoči dogodki

Previous Naslednja
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Gama zdravljenje

gamma-healing

Intenzivna enodnevna delavnica s Chrisom Waltonom.
16. maj 2015 na Bledu!  Več >>

Soul Coaching detox

Prva pomoč za dušo

Zaživite življenje po vaši meri.

Več informacij

 

Potovanje k duši

Pikapolonica

Sledite svojim sanjam!

Več informacij

Individualna srečanja

Znebite se strahov, stresa in bolečin!  ogenj-krog 

Preberi več >>

Prijavite se na blog!
Izobilje je naša dolžnost

Pred petindvajsetimi leti, ko sem začela prakticirati budizem in se spoznavala z duhovnostjo, sem živela v zmoti, da je duhovnost skregana z denarjem. Ko sem kmalu zatem obiskala budistični center v San Franciscu, sem tam spoznala dolgoletnega praktikanta budistične filozofije, Toma, ki mi je odprl oči. Pokazal mi je knjigo Boba Proctorja »Rodili ste se bogati« in povedal, da so mu strategije in tehnike v tej knjigi pomagale k finančnemu uspehu. Sprva sem bila šokirana, saj mi nekako denar in duhovnost nista šla skupaj. Kljub temu, sem si knjigo takoj kupila in jo prebrala v hipu. Odprl se mi je nov svet. Doumela sem dvoje:

- biti duhoven ne pomeni biti tudi reven ali nezainteresiran za denar in materialne dobrine
- samo vera in recitiranje, ki je del budistične prakse, nista zadosti za uresničitev ciljev. Treba je iti v akcijo, poiskati orodja, poti, strategije, za dosego ciljev in uresničitev sanj.

Ta izkušnja pred mnogimi leti je bil prvi kamenček v razvoju mojega odnosa do denarja in izobilja. V tem času sem imela priložnost osebno spoznati Boba Proctorja, ki me je prijetno presenetil s svojo širokosrčnostjo, prebrala sem ogromno knjig na to temo in že dolgo časa mi je kristalno jasno, da nismo bogati ali revni po naključju ali zaradi zunanjih okoliščin. Odločitev in rešitev je in ostaja v nas samih in naših prepričanjih.

V mozaiku vsega prebranega se me je zelo dotaknila naslednja zgodba, ki jo želim deliti z vami. Ta zgodba nosi naslov »Izobilje je naša dolžnost« in predstavlja še peti korak na podti do zdravega in pozitivnega odnosa do denarja in blagostanja. Preostale štiri korake sem opisala v svojem prejšnjem blogu »Izobilje denarja.« Zgodba izstopa po svoji preprostosti in jasnem sporočilu. Želim, da v svoji simbolnosti tudi v vas prebudi iskrico spoznanja. Zgodba pa gre takole:

»Janez je z družino živel preprosto in navadno življenje. Imel je dva ljubka otroka in dobro ženo. Ne leto je zaslužil ravno toliko, da si je družina lahko privoščila topel dom v predmestju, vsak dan hrano na mizi, oblačila in počitnice na morju enkrat na leto. Živeli so zelo povprečno življenje.

Vsako nedeljo so šli k maši, kjer so poslušali, kako morajo služiti Bogu in mu slediti v veri.

Vsako soboto zvečer so se usedli v svojo Škodo in odpeljali v bližnjo restavracijo na večerjo. Na poti v restavracijo so se peljali mimo prekrasne vile s čudovitim vrtom in vodnjakom. Posestvo je bilo ograjeno s kovinsko ograjo, na dovozu pa so bili parkirani najnovejši Porsche, Ferrari in Mercedes.

Janezov sin je pogosto vprašal očeta: Zakaj še mi nimamo take hiše in avta? In Janez mu je vedno odgovoril: Timi, denar ne prinaša sreče. Ljudje postanejo ljubosumni in nevoščljivi, pa še višje davke moraš plačevati. Bodi hvaležen za vse, kar nam je Bog dal na zemlji. Nagrajen boš v nebesih.

In tako so živeli naprej.

Mnogo let kasneje je Janez mirno in spokojno umrl v krogu svoje družine. Bil je star 75 let. Na vratih v Nebesa ga je pozdravil sam Bog. Janez mu je rekel: Živel sem dobro in pokorno življenje v Tvojem imenu, da zdaj lahko užijem sadove in bogastvo Nebes.

In  Bog je odvrnil: Ja, Janez, vem to. Vendar  me to ne radosti. Čisto iskreno povedano, užaljen sem.

Tvoje soljudi sem blagoslovil z znanjem in talentom, da so izdelali Ferrarije, Porscheje in Mercedese zato, da bi Ti lahko izkusil lepoto vožnje v najboljših avtomobilih sveta.

Zemljo sem blagoslovil s plodnimi tlemi, na katerih raste najbolj dragocena vinska trta, da bi Ti lahko okusil izvrstna vina sveta.

Blagoslovil sem umetnike, kot so Da Vinci in Monet, da ustvarijo najčudovitejša umetniška dela na svetu, da bi Ti lahko obesil njihova dela na stenah svoje hiše in jih občudoval.

Kristalno čiste oceane sem okrasil s prekrasnimi otočki čudovitih plaž in ekskluzivnih hotelov, da bi Ti in Tvoja družina lahko uživali v teh naravnih lepotah in udobju.

Blagoslovil sem številne arhitekte po vsem svetu, da bi ljudem, kot si Ti, zgradili sanjske domove, v katerih bi lahko udobno živeli.

Ves svet sem blagoslovil z neskončnim izobiljem.

In kar je najpomembnejše, sem Te blagoslovil s svobodno voljo in močnim umom, zato da bi se sam lahko odločil izkusiti vse to izobilje, ki sem ga postavil predte, na lastni koži.

In se nisi.

Vse to sem ustvaril zate, Ti pa se nisi zmenil.

Celo napeljal sem tako, da si se vsak dan na poti v službo moral voziti mimo vsega izobilja in videti, kaj vse zamujaš.

Vendar te je bilo preveč strah, kaj si bodo drugi ljudje mislili o tebi. Bil si ponosen na to, da lahko živiš brez tega. In to me žalosti, saj nisi želel sprejeti darov, ki sem jih ustvaril Zate.

Darovi Nebes so resda tukaj, toda Ferrariji, vile, luksuzne počitnice, so ostali na zemlji in žal si zamudil svojo priložnost.«

Vabim vas, da razmislite o globljem pomenu to zgodbe za vas osebno. Kakšen je nauk te zgodbe za vaše življenje? Verjamete, da si zaslužite najboljše, da lahko stremite k najboljšemu, da lahko izkusite najbolj čudovite stvari tega sveta? Ali dejansko občutite v svojem srcu velikodušnost vesolja in kreatorja? Verjamete, da ste na tem svetu tudi zato, da uživate v materialnih dobrinah? Ne zaradi statusa in podobe v javnosti, temveč zaradi izkužnje lepega, zanimivega in čudovitega.

Zadnjič sem vam obljubila mp3 posnetek z najmočnejšimi in najbolj uspešnimi prepričanji glede denarja in izobilja. V vodenem procesu boste lahko ta prepričanja vnesli v svojo podzavest.  V kratkem bo povezava na ta posnetek objavljena na moji facebook strani. Če želite, da vas o tem obvestim, oddajte svoj "lajk" na  mojo facebook stran: https://www.facebook.com/SoulCoachSlovenija

Hvala in lep pozdrav,
Marjana Bloch
Soul Coach

 

 

 

 

Prijava na blog


Sledite mi:
Marjana na Facebook-u Marjana na LinkedIn-u